Gündem

Yeminli Tercüman Nedir?

Yeminli tercüman, yeminli tercüme hizmeti veren kişidir. Yeminli tercüme, yeminli tercümanlar tarafından hazırlanan ve kaşelenip imzalanan bir tercüme türüdür. Genellikle devlet daireleri, eğitim kurumları ve resmi kurumlar tarafından tercih edilen yeminli tercüme pek çok kişinin sık sık tercih ettiği bir tercüme türüdür. Yeminli tercüme daha çok eğitim kurumları tarafından talep edilmektedir. Özellikle ülkemizde yaşayan bireyler yurt dışında eğitim almak için can atarlar.

Yurt dışında bir eğitim fırsatı ile karşılaşan kişilerin ise evraklarını yeminli tercüme hizmetleri ile çevirmeleri gerekmektedir. Bunun dışında farklı bir ülkeden ülkemize gelip burada eğitim almak isteyen kişiler ile de sık sık karşılaşılmaktadır. Bu nokta da evrakların yeminli tercüme hizmeti ile çevrilmesi gerekmektedir. Yeminli tercüme ile eş değere sahip noter onaylı tercüme hizmeti bulunmaktadır. Peki, noter onaylı tercüme nedir?

Noter Onaylı Tercüme Nedir?

Noter onaylı tercüme, adından da anlaşıldığı gibi tercümenin noter tarafından onaylanması anlamına gelmektedir. Tercüme yemini bulunan tercümanlar tarafından noter huzurunda yapılan hizmetler noter onaylı tercüme olarak adlandırılmaktadır. Noter onaylı tercüme de tıpkı yeminli tercüme gibi yeminli tercüman tarafından yapılmaktadır. Noter onaylı tercüme ile oldukça güvenilir ve kusursuz tercüme hizmetleri verilmektedir.

Noter onaylı tercüme de tıpkı yeminli tercüme gibi resmi evraklar için kullanılmaktadır. Konsolosluk, mahkeme, diğer devlet kurumları, eğitim kurumları, bankalar noter onaylı tercümenin en sık kullanıldığı alanlardır. Bu doğrultuda noter onaylı tercümenin her belge için gerekli olmadığını ifade edebiliriz. Resmi olmayan çeşitli evraklarda noter onaylı tercüme ya da yeminli tercüme yerine sıradan tercüme hizmetleri kullanılmaktadır. Bu nedenle resmi kuruma çevirisi yapılacak bir metin teslim edecekseniz metnin yeminli tercüme ya da noter onaylı tercüme olup olmaması gerektiği ile ilgili bilgi almalısınız.

Profesyonel Yeminli Tercüman Hizmeti

Yeminli tercüman hizmeti aldığınız firmanın kalitesi, tecrübesi ve bilgisi çok önemlidir. Bu nedenle yeminli tercüme hizmeti alırken detaylı bir araştırma içerisine girmeniz gerekmektedir. Acil Tercüme yeminli tercüme alanında bilgili, uzman, tecrübeli kadrosu ile müşterilerine hizmet vermektedir. Eğer sizin de yeminli tercüme hizmetine ihtiyacınız varsa Acil Tercüme ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir