1. Haberler
  2. Gündem
  3. Voltacar, TEKNOFEST 2022’den derece ile döndü

Voltacar, TEKNOFEST 2022’den derece ile döndü

featured
service
Reklam Alanı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Enerji Sistemleri Kulübü bünyesinde bulunan Volta Team Takımı tarafından geliştirilen ve yüzde 100 yerli üretim olan elektrikli otomobil Voltacar Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) Uluslararası Effıcıency Challenge Elektrikli Araç Final yarışlarında Türkiye üçüncüsü, genel sıralama da ise Türkiye dördüncüsü olarak yarışmaları tamamladı.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022 bu yıl Samsun Çarşamba Havalimanı’nda 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Festival kapsamında düzenlenen yarışmalar kapsamında ERÜ’lü öğrencilerinden oluşan Volta Team takımı tarafından geliştirilen ve yüzde 100 yerli üretim olan elektrikli otomobil Voltacar ise Uluslararası Effıcıency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Elektromobil kategorisinde ise Final yarışlarında Türkiye üçüncülüğü genel sıralama ise Türkiye dördüncülüğü elde etti.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, yaptığı açıklamada TEKNOFEST 2022’de Voltacar’ın yüzün üzerinde finalist ekibin bulunduğu yarışmada elde ettikleri Türkiye dördüncülüğünden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

TEKNOFEST 2022’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Çalış, öğrenciler tarafından geliştirilen her projeye destek olmaya özen gösterdiklerini belirterek, Volta Team Takımı danışman hocaları Prof. Dr. Nesrin Kayataş Demir, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Kaya, Dr. Öğr. Üyesi Saltuk Buğra Selçuklu ve takımda görev alan tüm öğrencileri tebrik etti.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İrfan Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Kurumsal Web Tasarımı - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haber - Gündem - Kadın Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Odaları - Takipçi satın al - E-Pin Satış -