Gündem

Kayış Çeşitleri

Araçlarda çokça kullanılan kayış çeşitleri arasında triger kayışı bulunmaktadır. Triger kayışı, daha güvenilir oldukları ve daha sessiz çalıştıkları ve triger zincirine göre daha düşük yağ tüketimine sahip oldukları için daha çok kullanılmaktadır. Triger kayışının değiştirilmesi her 80-160.000 km’de bir gereklidir. Bu hizmetin maliyeti, nerede yaşadığınıza ve işi sizin için kimin yaptığına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir.

Kayış çeşitleri arasında V kayış çeşitleri de bulunmaktadır. Bu kayışlar birçok farklı türde makinede kullanılan bir kayış türüdür. Yukarıdan bakıldığında V şeklini oluşturan iki dışbükey kenarı ve aşağıdan bakıldığında iki içbükey kenarı vardır. İki taraf, uzunluklarının çoğu boyunca uzanan ve üzerinde kasnakların çalıştığı her bir dişin etrafında bir oluk oluşturan bir iç nervürle birleştirilir. Kasnaklar ayrıca kayabilmeleri için kayışın karşı tarafındakilerle hizalanan oluklara sahiptir.

Yağ Keçesi

İki tür yağ keçesi bulunmaktadır. Bunlar dış ve iç yağ keçesidir. Dışa yağ keçesi motor bloğunuzun dışında bulunurken, dahili yani iç yağ keçesi motor bloğunuzun içinde bulunur. Her iki tip de optimum performans için motor bloğunuz ve diğer mekanik bileşenler arasında sıkı bir uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Motor yağ keçesi için https://www.ysnotomotiv.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Burada farklı ölçülerde ve farklı modellerde yağ keçelerini bulabilirsiniz.

Rulman Ne İçin Kullanılır?

Araçların hareket etmesi için bazı sistemlerin bir arada kullanılması gerekmektedir. Rulman, parçalar arasındaki bağıl hareketi tespit eden, destekleyen ve izin veren bir makine elemanı olarak tanımlanabilir. En basit yataklar, miller, akslar veya yuvalar gibi basit bileşenler üzerindeki yatak yüzeyleri veya alanlardır. Çoğu rulman, sürtünmeyi en aza indirirken göreceli harekete izin verecek şekilde rulman firmaları tarafından tasarlanmıştır. Bunu başarmanın en yaygın yöntemi, bir yatak yatağında olduğu gibi bir yuvarlanma elemanı veya iğneli yataklar, burçlar ve lineer yataklarda olduğu gibi bir tür kayma sürtünmesi kullanmaktır.

Kasnak Kullanım Amacı

Kasnak, kuvvetin bir noktadan diğerine iletilmesini sağlayan mekanik bir cihazdır. En basit kasnaklar tek yive sahiptir ve tek kasnak kasnakları olarak adlandırılır; örneğin, yelkenli gemilerde kullanılan blok ve takım, bir dizi tek kasnak bloğundan oluşur. Kasnak, içinde yiv bulunan bir tekerlektir. Oluğa bir ip geçirilir ve tekerleğin etrafından dolandığında bir şeylerin olmasını sağlar.