1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çiftçiye “koç” gibi destek

Çiftçiye “koç” gibi destek

featured
service
Reklam Alanı

DENİZLİ (İGFA) – Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınmaya da büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan vatandaşların sürülerinde verim ve kalitenin artması için hayata geçirdiği “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma Projesi” üreticilerden tam not aldı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirdiği proje kapsamında ilk etapta 200 aileye verilen 400 adet damızlık koç ve teke üreticilerin sürülerinde verim ve kaliteyi büyük ölçüde artırdı. Tavas ilçesinde küçükbaş hayvan üreticiliği yaparken Denizli Büyükşehir Belediyesinin yüzde 75’i hibeli 400 adet damızlık koç ve teke desteğinden yararlanan Osman Taşsöz, söz konusu projeyle geçen yıl koç aldıklarını, bununla birlikte sürülerinde verim ve kalitenin arttığını söyledi. 180 adet damızlık koyunları olduğunu, aldıkları damızlık koç desteğinin ardından bu sene yaklaşık 350 dolayında kuzu elde ettiklerini anlatan Taşsöz, “Aldığımız koçların veriminden dolayı çok memnunuz, verim artışımız çok iyi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’a üreticiye verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise sanayi, turizm ve tarım kenti Denizli’de hayvancılığın da çok ileri seviyede olduğunu söyledi. Denizlili üreticilerden gelen damızlık koç ve teke talebine hemen yanıt verdiklerini, projenin ilk etabında geçen yıl 200 aileye yüzde 75’i hibeli 400 adet damızlık koç ve keçi desteği verdiklerini kaydeden Başkan Zolan, “Üreticilerimizin sahip olduğu küçükbaş hayvanların ırkını tazelemek, verimliliğini arttırmak için hayata geçirdiğimiz projemiz çok başarılı şekilde ilerliyor. İnşallah kısa süre içerisinde projemizin kinci etabını da gerçekleştireceğiz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkta bugüne kadar 50’nin üzerinde proje ile destek sağladıklarını anlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu: “İnşallah bu desteklerimizle üreticilerimiz daha çok kazanacak, daha mutlu olacak. Üreticimizin, çiftçimizin mutlu olması bizleri de mutlu edecek. Bizler üreten insanımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İrfan Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Kurumsal Web Tasarımı - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haber - Gündem - Kadın Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Odaları - Takipçi satın al - E-Pin Satış -