1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hollanda’dan Hatay’a ‘Modüler Mahalle’

Hollanda’dan Hatay’a ‘Modüler Mahalle’

featured
service
Reklam Alanı

HATAY (İGFA) – Zoom üzerinden düzenlenen imza törenine Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi Joep Wijnands da katıldı.

İlk etapta 450 konut, 84 ticari alan ve 500 araçlık otoparkı bulunan mahallenin tasarım ve inşaasını üstlenen Kuiper Compagnons, De Meeuw ve DMT gibi alanında uzman şirketlerin temsilcilerinin de katıldığı törende, konsorsiyumdan Hollanda İşverenler Birliği (NL WORKS) evlerle ilgili sunum yaptı. Yetkililer şehir merkezinde yapımı planlanan konutların 2024 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Konutların güvenli, sürdürülebilir, konforlu ve esnek barınma alanları sağlayacağını, iş yerlerinin bölgeye katkı sunacağını kaydeden yetkililer, ‘’Hataylılar bu konutlarda hayatlarını, topluluklarını, sosyal dokularını, kültürlerini, yerel ekonomilerini ve geleceklerini güvenle tekrar inşa edebilecektir’’ dedi.

Depreme dayanıklı, sürdürülebilir bir kompleks mahalle ile Hataylıların yaralarını sarmak üzere uzun zamandır Hollanda ile görüşmelerini sürdüren HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisi ve proje ortaklarına teşekkür etti.

SAVAŞ: BU PROJE TÜRKİYE’DEKİ DİĞER İLLER İÇİN DE BİR UMUT OLACAK

Savaş geçekleştirilen projenin Hataylılar için önemine değinerek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Depremin ilk günlerinden itibaren arama kurtarma gibi birçok konuda bizlere destek veren Hollanda Devletine, büyükelçiliğimize belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına ve bizleri unutmayan herkese teşekkür ederim. Belki de bu proje Türkiye’deki diğer iller için de bir umut olacaktır. Sıkıntılarımızın giderilmesi, umutlarımızın artması ve kaygılarımızın azalması için bizlere müthiş destekler verdiniz. İkili ilişkilerimizin böyle uzun süreli diyalog kurması bizim için çok büyük mutluluk” ifadelerini kullandı.

Savaş konuşmasının devamında, “Proje Hatay’a verilen destek birçok mezhebe, etnik kökene, tarihe, medeniyete ve kültüre yapılmış olacak. Bu ortaklık dünya barışı ve insanlar arasındaki iletişimi maksimum seviyeye çıkarma adına da önemli. Depremde yıkıntıların ve ölümlerin yüzde 45’inin olduğu Hatay’da bu projeyi yapmak gelecek adına hepimizi umutlandırarak diğer illere de umutlu olacak ve tarihin sayfalarına geçecek. Emeği geçen herkese ve paydaşlarımıza, Hollanda’nın Türkiye Büyükelçiliği ve ülkemizin Hollanda Büyükelçiliğine, Hollanda Belediyeler Birliğine, Hollanda İş Adamları Birliği NL WORKS ve Amsterdam Belediyesi yetkililerine, gönlü bizlerle olan tüm soydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Projeyle, Hollanda arasında dostluk bağlarımızın en üst seviyeye dayanacağına inanıyor, kardeşlik adına da kazanç sağlayacağımızı düşünüyorum. Hatay’ımız için hayırlı olsun” diye konuştu.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

İrfan Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Kurumsal Web Tasarımı - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haber - Gündem - Kadın Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Odaları - Takipçi satın al - E-Pin Satış -